Zdravé je chutné
Pokud se snažíte držet dietu, může se stát, že svým způsobem začnete jídlo nenávidět. Změňte svůj pohled, dokud je čas! My se vám pokusíme pomoci nabídkou skvělé a chutné polévky, která vás, věřte nevěřte, zasytí na celý den.
Dietní jídlo, které vaříte podle kvalitních receptů, je často mnohem chutnější a dokáže vás zasytit i na delší dobu než jídlo běžné. To si většina lidí neuvědomuje. Ztrácet kila neznamená hladovět, znamená to cítit se nasyceně a přitom hubnout.
Změna k lepšímu
Představa změny stravovacích návyků může být odstrašující. Můžete si dokonce připadat, že musíte opustit vše, co máte tak rádi. Ano, půlnoční svačinky, sladké limonády, dortíky a další podobné věci se stanou minulostí. Brzy ale zjistíte, že zdravý jídelníček vám umožňuje cítit se lépe a dobře vypadat a že také může zatraceně dobře chutnat.
Klíčem je najít takový způsob stravování, který si oblíbíte. Pak vám vaše nové verze jídel a jejich zdokonalování budou připadat mnohem lahodnější než jakékoli jiné možnosti.
Náš tip – hubnoucí polévka
Začít se změnou a posunout se ke ztrátě nadbytečných kil můžete hned teď. Vyzkoušejte naši polévku, která je speciálně navržená pro podporu hubnutí. Nechá vás syté a spokojené celé hodiny, a to i přesto, že obsahuje minimum kalorií. Navíc je tím nejsnazším způsobem, jak zvýšit konzumaci zeleniny.
Příprava hubnoucí polévky typu minestrone vám zabere zhruba 45 minut a na 8 porcí budete potřebovat:
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 nakrájenou střední cibuli
- 2 nakrájené střední mrkve
- 2 nasekané stonky celeru
- 360 g čerstvých zelených fazolí, které nakrájíte na kousky o velikosti zhruba 1 až 1,5 cm
- 2 stroužky lisovaného česneku
- 8 šálků kuřecího vývaru
- 2 plechovky fazolí Cannellini nebo jiných bílých fazolí
- 4 šálky nakrájené růžičkové kapusty
- 2 nakrájené střední cukety
- 4 nakrájená rajčata
- 2 čajové lžičky octa z červeného vína
- ¾ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého pepře
- 8 lžiček připraveného pesta
Postup přípravy
Ve velkém hrnci na středně vysokém plameni zahřejte olej. Přidejte cibuli, mrkev, zelené fazolky a česnek. Směs vařte za častého míchání, dokud zelenina nezměkne. Poté přilijte vývar a vše přiveďte k varu. Následně snižte teplotu a vařte dalších zhruba 10 minut.
Do hrnce přidejte bílé fazole, kapustu, cuketu, rajčata a ocet a dochuťte solí a pepřem podle potřeby. Poté vše opět přiveďte k varu a vařte asi 10 minut, aby změkla také cuketa a kapusta.
Polévka je hotová a můžete servírovat. Pro co nejlepší chuť každou porci dozdobte 1 lžičkou pesta.
Přejeme vám skvělý gurmánský zážitek.