Přejít k hlavnímu obsahu
hubnoucí polévka
Hubnutí Jarní vášeň pro zdravé tělo

Super dietní zeleninová polévka podporující hubnutí

Najde se dost lidí, kteří si stěžují, jak je náročné držet se pravidel zdravého životního stylu. Jedním z argumentů je, že jim to zabírá příliš velké množství času. Omyl. Příprava zdravého jídla nevyžaduje nákup potravin v úzce specializovaných obchodech a přípravou jídla určitě nestrávíte víc času, než je obvyklé. Recept na dietní polévku to potvrzuje.

Zdravé je chutné

Pokud se snažíte držet dietu, může se stát, že svým způsobem začnete jídlo nenávidět. Změňte svůj pohled, dokud je čas! My se vám pokusíme pomoci nabídkou skvělé a chutné polévky, která vás, věřte nevěřte, zasytí na celý den.
Dietní jídlo, které vaříte podle kvalitních receptů, je často mnohem chutnější a dokáže vás zasytit i na delší dobu než jídlo běžné. To si většina lidí neuvědomuje. Ztrácet kila neznamená hladovět, znamená to cítit se nasyceně a přitom hubnout.

Změna k lepšímu

Představa změny stravovacích návyků může být odstrašující. Můžete si dokonce připadat, že musíte opustit vše, co máte tak rádi. Ano, půlnoční svačinky, sladké limonády, dortíky a další podobné věci se stanou minulostí. Brzy ale zjistíte, že zdravý jídelníček vám umožňuje cítit se lépe a dobře vypadat a že také může zatraceně dobře chutnat.
Klíčem je najít takový způsob stravování, který si oblíbíte. Pak vám vaše nové verze jídel a jejich zdokonalování budou připadat mnohem lahodnější než jakékoli jiné možnosti.

Náš tip – hubnoucí polévka

Začít se změnou a posunout se ke ztrátě nadbytečných kil můžete hned teď. Vyzkoušejte naši polévku, která je speciálně navržená pro podporu hubnutí. Nechá vás syté a spokojené celé hodiny, a to i přesto, že obsahuje minimum kalorií. Navíc je tím nejsnazším způsobem, jak zvýšit konzumaci zeleniny.

Příprava hubnoucí polévky typu minestrone vám zabere zhruba 45 minut a na 8 porcí budete potřebovat:

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje 
  • 1 nakrájenou střední cibuli
  • 2 nakrájené střední mrkve
  • 2 nasekané stonky celeru
  • 360 g čerstvých zelených fazolí, které nakrájíte na kousky o velikosti zhruba 1 až 1,5 cm
  • 2 stroužky lisovaného česneku
  • 8 šálků kuřecího vývaru
  • 2 plechovky fazolí Cannellini nebo jiných bílých fazolí
  • 4 šálky nakrájené růžičkové kapusty
  • 2 nakrájené střední cukety
  • 4 nakrájená rajčata
  • 2 čajové lžičky octa z červeného vína
  • ¾ čajové lžičky soli
  • ½ čajové lžičky mletého pepře
  • 8 lžiček připraveného pesta

Postup přípravy

Ve velkém hrnci na středně vysokém plameni zahřejte olej. Přidejte cibuli, mrkev, zelené fazolky a česnek. Směs vařte za častého míchání, dokud zelenina nezměkne. Poté přilijte vývar a vše přiveďte k varu. Následně snižte teplotu a vařte dalších zhruba 10 minut. 
Do hrnce přidejte bílé fazole, kapustu, cuketu, rajčata a ocet a dochuťte solí a pepřem podle potřeby. Poté vše opět přiveďte k varu a vařte asi 10 minut, aby změkla také cuketa a kapusta.
Polévka je hotová a můžete servírovat. Pro co nejlepší chuť každou porci dozdobte 1 lžičkou pesta.

Přejeme vám skvělý gurmánský zážitek.

Výživový profil polévky je prostě skvělý. Podporuje zdravé srdce, je nízkokalorická, obsahuje dostatek vlákniny, neobsahuje mléko ani lepek, má jen minimální obsah sodíku a celkově podporuje imunitu.

Aktuálně